tisdag 18 maj 2010

Expressen tipsar!

Expressen har listat 9 saker du inte gör på en första dejt. Läs och lär!

1. Entré och sorti
Att komma för sent är som bekant aldrig någon hit. Men om du dessutom lämnar dejten när han/hon är vid baren eller på toaletten så ligger du risigt till. Vänder du till och med i dörren innan ni hunnit bekanta er är chansen till en andra dejt minimal. Vilket kanske inte är helt otippat...

2. Exet
Prata aldrig om ett ex på första dejten. Skulle du göra det kan det tolkas som att du inte riktigt kommit över henne/honom och är en smula besatt av det förflutna. har du otur kan du nästan uppfattas som en stalker och då lär det inte bli någon fortsättning med dejtandet.

3. Alkodrycken
För en del har en liten tuting en lugnande effekt men när den lilla lugnar-hutten övergår till kraftig berusning är det ingen, inte ens du själv som tycker att du är vare sig lugn eller charmerande. Alltså - satsa på ingen eller måttlig alkoholkonsumtion under premiärdejten.

4. Notan
Det är dags att avrunda dejten och notan ska betalas. Erbjuda dig att betala för din del/dela på notan - det är år 2010!. Men vill din dejt prompt betala så är det väl okej.

5. Lögner föder lögner
Lögner har en tendens att visa sitt fula nylle förr eller senare - så ljuger du om ditt jobb, din ålder, det faktum att du bor hemma hos dina föräldrar eller att du faktiskt fortfarande är gift! är det bäst för dig att din dejt är en person du helst aldrig ser igen. Eller är det en relation med en grundmur av lögner du är ute efter.


6. Vad var det nu du hette?
Mikael? Jaha Mattias!Ett hett tips är att komma ihåg och banka in namnet på din dejt. För har du ingen koll på det kan man tro att du antingen har minne som en guldfisk eller också dejtar så många att du blandar ihop namn på dina olika dejter. Det är pinsamt, besvärande för dig och dålig stil mot den du är på dejt med just då!

7. Ta inte med något sällskap
Visst, en del gillar verkligen att vara i gäng men om du tar med din mamma, syster eller kompis på dejten kan det finnas risk för misstolkningar. Och kanske har du till och med svårt att gå på muggen på egen hand? Varningslamporna blinkar i knallrött!

8. Samtal
Argumentera gärna - om världsläget, favoritfotbollslag, inrikespolitik och filmsmak - men gör det med sakliga argument - personliga påhopp och pajkastning leder bara ner i avgrunden, föga förvånande.

9. Uppmärksamhet
Hela grejen med att dejta är att ge varandra 100 procent uppmärksamhet så att ni kan lära känna varandra ordentligt. Stäng därför av din mobil - det är inte charmigt för fem öre när någon sitter och sms:ar, svara på inkommande samtal eller liknande. Lägg på luren på dejten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar