måndag 17 maj 2010

Vad ska man göra på en första dejt?

Den här veckan frågade vi er om vilken dejt ni skulle föredra som första-dejt. Det var väldigt jämnt och det var bara med en pytteliten marginal som bowla/spela minigolf etc vann med 22% av rösterna, tätt följt av myskväll och en fika som båda hade 17%. Picknick i parken fick 0%.

Jag tänkte göra en liten plus- och minusgrej på de olika dejterna, mer eller mindre baserat på egna erfarenheter. Lägg gärna till och diskutera! Procenttalet som står efteråt är vad dejten fick i omröstningen.

Romantisk middag 9%
PLUS: Man tvingas att prata med varandra, vilket automatiskt gör att man lär känna varandra. Dessutom kan det ju faktiskt bli riktigt romantiskt med lite tända ljus, god mat och ögonkontakt.

MINUS: Det är väldigt jobbigt om man verkligen inte kommer på någonting att prata om. Oftast brukar det dock på något sätt lösa sig. Man inser nog rätt snabbt att man har mer än vad man tror att prata om.

Gå på bio/teater 13%
PLUS: En klassisk dejt som kan bli riktigt mysig om filmen/pjäsen är rätt. Man visar dessutom att man tycker det är helt ok att umgås med sin dejt bland folk.

MINUS: Det finns inte så mycket utrymme för varken prat eller närhet.

Ta en fika 17%
PLUS: Ungefär samma sak som med den romantiska middagen. Här sätter man sig ned och får verkligen en chans att prata med varandra. På ett fik kommer det och går mycket människor vilket gör att man alltid har något att kolla på och prata om (som vi nämnde i något tidigare inlägg..)

MINUS: Det är lite svårt att avgöra om det verkligen är en dejt eller inte. Att fika kan man lika gärna göra med en vän, så var säker på att din dejt verkligen ser det som en dejt (dvs om DU gör det!).

Picknick i parken 0%
PLUS: Himla mysigt och romantiskt, särskilt om det är bra väder. En flaska vin, ost & kex och någon du tycker om.. mums!

MINUS: Kan bli lite fel som första-dejt, man bör nog vänta lite innan man kör på detta. Och ge er inte ut på picknick om det ska bli dåligt väder. Även om hångel i regnet är himla trevligt så är det inte jättekul när man blir blöt och kall.

Gå på konsert 13%
PLUS: Delar ni ett gemensamt favoritband tillsammans är det ju en alldeles strålande idé att gå på en konsert med det bandet. Jätteroligt och ett minne för livet!

MINUS: Var säker på att din dejt verkligen gillar bandet som spelar, annars kan det bli ganska tråkigt för er båda. Dessutom kan det ju vara lite dyrt om det är ett stort band.

Gå en promenad 9%
PLUS: Ni får motion, ni kan prata och går ni en smart runda med mycket att titta på kommer ni ha jättemycket att prata om

MINUS: Egentligen finns det väl inte så många minus med en promenad. Möjligen att det kan bli lite långtråkigt att bara gå och gå och gå. Men nu ska ni ju vara så bra på att hitta samtalsämnen att det inte kan bli tråkigt ;).

Myskväll med tända ljus och film 17%
PLUS: Egentligen den enda dejten av de nämnda där ni kan komma riktigt nära varandra. Att krypa upp i en soffa bredvid någon man tycker om kan ju vara bland det bästa som finns. Och med en bra film och tända ljus kan det inte bli annat än succé.

MINUS: Som första-dejt finns det ju en risk att den här dejten gör att saker och ting går lite fort fram, och det kanske inte alltid är så jättebra.

Bowla/spela minigolf etc 22%
PLUS: Ni har roligt, kan skratta åt varandra och att tävla lite (på en lagom nivå) är ju faktiskt kul. Dessutom kan ni komma nära varandra om du låtsas att du inte alls vet hur man håller i en golfklubba..

MINUS: Kan bli tråkigt om någon av er, eller båda, är väldigt tävlingsinriktad och tar det lite för seriöst.

/Mia

Ps: Ny fråga i högerspalten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar