torsdag 1 april 2010

Dejt #1 - Jordgubbar och choklad

Dejt nummer ett; Jordgubbar med choklad.

Dejten går ut på; Att kunna sätta sig ner för att prata samtidigt som man har någonting annat att pyssla med.

Förberedelser; Egentligen behöver man inte förbereda så mycket inför den här dejten. Det enda som behövs är ett paket jordgubbar, en tub chokladsås och ett mysigt ställe att sitta ner på. Någon att dejta är också ett plus.

Platsen vi valde var ett av torgen i vår stad. Torget med påskfint helgen till ära.

Närmare bestämt den här bänken.

Under själva dejten; En sån här typ av dejt ger tillfälle att verkligen prata och lära känna varandra. Jordgubbarna är bara ett plus i kanten. Det här går att utveckla ungefär hur långt som helst, vem vill inte bli matad med jordgubbar och nedsprutad av chokladsås?

Linnéa och Amanda som idag var de två testpersonerna.

Så här kan en jordgubbe se ut

Vid dejtens slut.....

Att tänka på; Det negativa vi räknade ut är att tänderna ofta får en väldigt ocharmig brun färg av chokladsåsen. Var alltså väldigt noga med att få bort all chokladsås från tänderna och även från mungipor. Ta inte heller för mycket chokladsås på jordgubben hur gott det än är, det blir kladdigt och man riskerar fläckar på kläderna.

Vad tyckte vi? Det här är faktiskt ett väldigt mysigt sätt att börja lära känna varandra på. Man har tid till att prata med varandra men blir det en pinsam tystnad kan man alltid proppa munnen full med jordgubbar. Man kan ägna sig åt varandra samtidigt som man också kan titta på förbipasserande människor och koncentrera sig på dom då och då. Dejten kan avslutas med en kort promenad eller ett "hejdå, vi syns snart igen" på plats.

1 kommentar: