fredag 21 maj 2010

Kvinnor är för kräsna, män är för blyga

En färsk undersökning från Parship.com visar att få män når upp till kvinnors standard. Över 40% av kvinnorna i undersökningen tror sig vara för kräsna. För männen däremot verkar det som om det är blygheten som är det stora problemet. Hela 38% tror att de saknar en partner just av den anledningen.

Maria Hagberg, dejtingkonsult, tror att kvinnorna är kräsna på grund av att Sverige är relativt jämlikt och en kvinna klarar att försörja sig själv. Vi har helt enkelt råd att vara kräsna. Hon tror också att man skaffar fler krav ju längre man är singel, kanske för att man är rädd för att bli sviken och sårad. "Man saboterar för sig själv", säger hon. Hennes tips är att fokusera mer på inre egenskaper snarare än på yttre. "Man kan förlora alla pengar och bli vanställd i en olycka, men inre kvalitéer består".

Att svenska män är så blyga tror hon beror på att männen inte längre vet hur de ska bete sig i vårt feministiska samhälle. De tror att de ska vara som kvinnor, för att kvinnor. Dessutom är svenska män inte direkt kända för att vara utåtriktade, men hon tycker inte att de bör oroa sig. "När man blir äldre uppskattar man de lite blyga, försiktiga männen", säger hon.

6 kommentarer:

 1. svenska tjejer är så stroppiga tror de är fina..men snälla tjejer ni är inte finast det finns skjut mycket finare tjejern än svenska tjejer utomlands åk bara till latinamerika carribien USA och runt i europa så är inte ni så fina som ni tror..Jag tror de beror på Svenskar blyghet och de stroppiga attityden..Det är ej aktraktiv som att vara sensuel och skön tyvär så saknar svenskar tjejer de där likadan som män lika stela..Lätta era oroliga hjärtan och spela inte så stroppiga..Hej!

  SvaraRadera
 2. Alla som någonsin träffat Marie Hagberg vet att varken hon eller artikeln är särskilt mycket att ha. Det är ganska uppenbart att hon tar sina personliga erfarenheter och åsikter och framför till sina kompisar i media som någon sorts allmängiltiga sanningar.

  SvaraRadera
 3. Kära Anonym, jag vågar i alla fall stå för mina åsikter till skillnad från dig. ;-)

  Marie Hagberg

  SvaraRadera
 4. Svenska tjejer är för stroppiga och kalla och tror de är nåt alltså som dom våre väsrta super sexiga varelse..Det finns många sexigare utlänningar som är mycket snygagre än Svenskor tack för alla invadrar tjejer som har alla fall personlighet och inte lika stroppiga och tråkiga..Sluta spela svåra och va glad och charmig ni är inte så sexiga som ni tror i Sverige..Jag har samma smak som 50 cents smak eller som Christiano Ronaldos smak på tjejer då menar jag brunetter ; )..Stora rumpor stora tuttar fina lår..Inte som Svenska tjejer som är antingen för tjock eller för smal..Eller för fyrkantig kropp utan den där svanken som latinas och svarta amerikaner har eller aah afrikaner ochså ; )...Sluta vara så kalla och spela fina..Desutom är er mode helt off, vem tänedr på en retro tjej eller en tjej med gammla tant kläder..Eller nu till sommaren sådana sommar tant kläder me blommor och fjärilar helt muppit! Det var min åsikt!

  SvaraRadera
 5. Marie Hagberg: Om kvinnor är kräsna för att de kan försörja sig sjäva, varför är inte då totalt okräsna? Nej, det finns ytterligare faktorer som har betydligt större betydelse här.

  SvaraRadera
 6. Rättelse:

  Marie Hagberg: Om kvinnor är kräsna för att de kan försörja sig sjäva, varför är män då totalt okräsna? Det kan ju givetvis också försörja sig själva. Nej, det finns ytterligare faktorer som har betydligt större betydelse här.

  SvaraRadera